Betong

Workshops & Event

Bilder & inspiration  Facebook &  Instagram  #åhbetong

Prova på betongkonsten i sällskap med goda vänner  eller anmäl dig till en betongkurs och lär dig allt du behöver för att gjuta på egen hand.  Det är enkelt när man har allt material, alla verktyg och tillbehör plus en uppsjö av formar serverat.  Med tips & tricks på vägen guidar jag er till att skapa fina saker – och ni har garanterat riktigt roligt samtidigt! I min trädgård, växthus & skaparverkstad får du mängder av inspiration & idéer och möjligheten att koppla av och bara vara. En måbra-dag på flera sätt.

 

Bubbel, Babbel & Betong – Gör något kul tillsammans med vänner – prova på betong

Betong 1  – workshop/grundkurs – tekniker & formar – tips & tricks

Betong 2  – workshop/fortsättningskurs – mer avancerade tekniker & formar

 

Bubbel, Babbel & Betong                         

Ni kommer hit – får bubbel i glasen och lite smått & gott att äta till. Ni slår er ner i mitt mysiga växthus eller på uteplatsen intill.  Det finns tid att strosa runt och njuta av trädgården och prata med vännerna i lugn och ro.  Efter en dryg timme får ni möjlighet att gjuta något fint, inne i min skaparverkstad. Allt är förberett så du behöver inte ens smutsa ner dig. Enklare kan det inte bli att prova på att gjuta i betong. Passar perfekt för kompisgänget, när ni vill fira någon, eller en after-work med kollegor.

När:  fredag, lördag eller söndag 

Tid: enligt önskemål. Vi håller på 2,5 timme.

Antal: från 5 upp till 8 deltagare

Pris: 790 kr /person

Datum: I nuläget har jag inte möjlighet att ta emot bokningar.  Har du funderingar om en aktivitet under våren-24. Hör av dig så ser vi om det är möjligt att lösa. 

   
We cannot display this gallery

Betong 1 – workshop grundkurs

Vi går igenom grunderna att gjuta i betong, olika tekniker och olika typer av formar. Du får massor av tips & tricks för att skapa fina saker – och lär dig att hitta/se möjliga formar hemma eller på loppis. Det finns massor av formar att låna. Allt från unika handgjorda formar, till köpeformar och  loppisfynd och annat som blir perfekta formar.

De flesta gjuter skålar, fat, fågelbad, krukor, ljusstakar, marschallhållare och olika dekorationer. 

Två träffar: söndag kl 13-18  + tisdagkväll kl 18-20 för att ta ur formarna och jobba med slutfinish och måla lite på sina alster om man önskar.

Antal: 5-6 deltagare

Pris: 1390 kr.  Material, formar och fika ingår.

Datum Betong 1:

I nuläget har jag inte möjlighet att ta emot bokningar.  Har du funderingar om en aktivitet under våren-24. Hör av dig så ser vi om det är möjligt att lösa.

Betong 2 – workshopfortsättningskurs

För er som gått Betong 1 eller gjutit en del på egen hand.  Ni har grundkunskaper och vet en del om olika tekniker och formar.  Då tar vi steget till mer tidskrävande alster.  Du kan till exempel jobba mer med mönster, gjuta fast föremål, gjuta med svart pigment och lära dig armera.

Ni får testa att gjuta en mindre bordsskiva med armering. Vill du kan du beställa ett underrede av snickare jag samarbetar med. Du får även låna mina egendesignade formar: till exempel, stora siffror, hjärtan på fot, eller dalahästen med mönster. Du får också ta med egna formar om du vill och självklart använda alla övriga workshopsformar. En säck betong/person ingår och fika.

Två träffar: söndag kl 13-18  + tisdagkväll kl 18-20 för att ta ur formarna och jobba med slutfinishen och måla om man önskar.

Antal: 4-5 deltagare

Pris: 1490 kr.  Material, 1 säck betong,  formar och fika ingår. Extra material som armering och pigment tillkommer.

Datum Betong 2:

I nuläget har jag inte möjlighet att ta emot bokningar.  Har du funderingar om en aktivitet under våren-24. Hör av dig så ser vi om det är möjligt att lösa.