Betong

Workshops & Event

Bilder & inspiration  Facebook &  Instagram  #åhbetong

Prova på betongkonsten i sällskap med goda vänner  eller anmäl dig till en betongkurs och lär dig allt du behöver för att gjuta på egen hand.  Det är inte svårt när man har material, tillbehör och formar på plats. Med tips & tricks på vägen guidar jag er till att skapa fina saker – och ni har garanterat roligt samtidig! I min trädgård, växthus & skaparverkstad får du mängder av inspiration & idéer och möjligheten att koppla av och bara vara.

 

Bubbel, Babbel & Betong – Gör något kul tillsammans med vänner

Betong 1  – workshop/grundkurs – tekniker & formar – tips & tricks

Betong 2  – workshop/fortsättningskurs – mer avancerade

Mobil prova-på-workshop – jag kommer till er och tar med det som behövs.

Bubbel, Babbel & Betong               

Ni kommer hit – får bubbel i glasen och lite smått & gott att äta till. Ni slår er ner i mitt mysiga växthus eller på uteplatsen intill.  Det finns tid att strosa runt och njuta av trädgården och prata med vännerna i lugn och ro.  Efter en dryg timme får ni möjlighet att gjuta något fint, inne i min skaparverkstad. Allt är förberett så du behöver inte ens smutsa ner dig. Enklare kan det inte bli att prova på att gjuta i betong. Passar perfekt för kompisgäng, fira någon,  möhippa etc.  Fungerar att boka direkt efter jobbet som en annorlunda after-work.

När: torsdag, fredag, lördag eller söndag 

Tid: enligt önskemål. Vi håller på 2,5 timme.

Antal: från 5 upp till 8 deltagare

Pris: 690 kr /person

Datum: Ta kontakt för datum & tid som passar din grupp.

Några dagar efter ni gjutit ska sakerna formas av och hämtas. Det räcker att någon kan komma vid det tillfället.

   

Betong 1 – workshop grundkurs

Vi går igenom grunderna att gjuta i betong, olika tekniker och olika typer av formar. Du får massor av tips & tricks för att skapa fina saker – och lär dig att hitta/se möjliga formar hemma eller på loppis.

Du får gjuta minst fyra lite större alster t.ex en skål/fat, krukor, ljusstakar/lyktor/marschallhållare, trädgårdsdekorationer och några små dekorationer brukar det oxå hinnas med.

Två träffar: söndag kl 13-18  + tisdagkväll kl 18-20 för att ta ur formarna och jobba med slutfinish och måla lite. Antal: 5-6 deltagare Pris: 1250 kr.  Material, formar och fika ingår.

Datum 2022 Betong 1:

  • Lördag 20/8 kl 13-18 + måndagkväll1 22/8 kl 18-20
  • Söndag 18/9 kl 13- 18 + tisdagkväll 20/9 kl 18-20
  • Söndag 16/10 kl 13- 18 + tisdagkväll 18/10 kl 18-20
Datumen ovan är så kallade öppna workshops där du kan boka plats.

Är ni ett sällskap på minst 5 kan ni boka er egna workshop på andra datum. Ta kontakt för datum som passar din grupp.

Betong 2 – workshopfortsättningskurs

För er som gått Betong 1 eller gjutit en del på egen hand.  Ni har grundkunskaper och vet en del om tekniker och formar.  Då tar vi steget till mer tidskrävande alster och formar. Du kan till exempel jobba mer med mönster och dekorationer, gjuta med svart pigment och lära dig armera.

Ni får testa att gjuta en mindre bordsskiva med armering. Vill du kan du beställa ett underrede av snickare jag samarbetar med. Du får även låna någon av mina egendesignade formar och gjuta stora siffror, hjärtan på fot, stora stjärnor eller dalahästar. Du kan också ta med egna formar om du vill och även använda alla övriga workshopsformar. En säck betong/person ingår och fika.

Två träffar: söndag kl 13-18  + tisdagkväll kl 18-20 för att ta ur formarna och jobba med slutfinishen och måla om man önskar.

Antal: 4-5 deltagare

Pris: 1450 kr – 1 säck betong,  formar och fika ingår. Extra material som armering och pigment tillkommer.

Datum våren 2022 Betong 2:

  • Söndag 26 juni kl 13- 18 + tisdagkväll 28 juni kl 18-20  1 plats kvar

Datumet ovan är en så kallad öppen workshop där du kan boka plats.

Är ni ett sällskap på minst 4 kan ni boka er egna workshop på andra datum. Ta kontakt för datum som passar din grupp. Det går att mixa en egen grupp med både nybörjare och fortsättare.

 
   
Mobil prova-på-workshop – Där det passar er!                  

Jag kommer till er och tar med betong, formar och annat material  som behövs för en prova-på-betong-workshop. Efter en kort introduktion till betongens värld får alla gjuta några mindre alster var.

Passar för privatpersoner & företag / konferenser.

Datum och tider efter era önskemål.

Pris: beräknas beroende på på antal deltagare, tid och plats. Skicka förfrågan om offert.